تخمین مدت زمان مطالعهی مطلب: 3 دقيقه
افراد در حال مطالعه این صفحه: 1 نفر
1402/07/24
بازدید: 85267 نفر
پاترنوسترخطرناکترین آسانسور جهان
Paternoster : خطرناک ترین آسانسور جهان که در آن کسانی که سوار آن می شوند باید به درگاه خداوند دعا کنند.
آسانسوری که دائماً در حال حرکت است و هرگز روی زمین و طبقه توقف نمی کند . بدون درب یا وسایل ایمنی و هرگز منتظر کسانی نیست که کیسه خرید دارند نمی ایستد تا آنها سوار شوند ، این است که خطرناک ترین آسانسور جهان را نام گرفته است . بیایید ببینیم چگونه شهرت جهانی خود را به دست آورده و هنوز در کجا در حال خدمت رسانی می باشد :
پاترنوستر (paternoster) : در واقع نام یک پروژه ای است که توسط معمار پیتر الیس ساکن لیورپول در سال 1860 به عنوان "آسانسور با حرکت پیوسته" آمده است، که یادآور مهره های یک تسبیح در طول یک مراسم دعا است.
این زنجیر متشکل از کابین های متعدد بدون درب است که در یک چرخه پیوسته بین طبقه همکف و بالاترین طبقه حرکت می کنند.
Paternoster برای جابجایی افراد طراحی شده است، کابین به گونه ای طراحی شده است که دو کاربر را در یک زمان در خود جای دهد، که باید هنگام حرکت آسانسور حتی زمانی که به مقصد می رسد از حرکت نمی ایستد و به صورت ممتد بالا و پایین میرود . حوادثی که رخ داده است، نام مستعار "آسانسور مرگ" را به این ماشین ها داده است.همیشه برای سوار یا پیاده شدن از این آسانسور باید هوشیار و چابک بود ، زیرا اگر کسی بین آسانسور گیر کند هیچگاه آسانسور متوقف نمی شود و فرد دچار قطع عضو یا مرگ می شود .
این طرح آسانسور شامل زنجیره ای از کابین های باز است که به آرامی در محور عمودی در یک حلقه پیوسته حرکت می کنند. هنگامی که هر کابین ها به پایین میرسد، با تغییر مسیر روی محور به طرفین حرکت میکند و سپس دوباره شروع به کار به سمت بالا میکند و هنگامی که به بالا می رسد همین اتفاق دوباره می افتد و باعث می شود کابین ها هرگز متوقف نشوند و به پایین دوباره حرکت کنند . این نوع آسانسور در ابتدا در اماکن عمومی کاربرد پیدا کرد. اولین Paternoster که در خارج از بریتانیا نصب شد در اشتوتگارت بود.
علیرغم این که اینگونه مدل آسانسور تولید آن در دهه 1970 به دلایل ایمنی متوقف شد ولی مردم تمایل دارند به این تاسیسات با نوستالژی نگاهی داشته باشند . حتی امروزه نمونه های کمی در اروپای شرقی وجود دارد که حفظ شده و کاملاً کار می کند. تنها در جمهوری چک، 68 دستگاه باقی مانده اند که نیمی از آنها در پراگ هستند و یک جاذبه گردشگری واقعی هستند و 230 دستگاه پاترنوستر در آلمان موجود است .
بنابراین دعای خداوند که نام پروژه را تداعی می کند، تنها شکل بیانی نیست که مردم می توانند در کابین آسانسور مبادله کنند. ممکن است این مدل آسانسور برای تجارت و درامدزایی بهترین نباشد ، اما یک نمونه قدرتمند و بسیار جذاب در صنعت آسانسور می باشد . امکانات این مدل آسانسور الهام بخش بسیاری از نویسندگان و کارگردانان بوده است که مجذوب حرکت و خطرناک بودن این وسایل
یکی از جملات معروفی که به حالت طنز، اوضاع گردشگران را در حال استفاده از این مدل آسانسور بسیار ترسناک و خطرناک توصیف میکند و به یکدیگر می گویند این است که : فقط این کابین ها زیاد راحت نباش
ارسال دیدگاه